Ref:
Date:
Location:
Photographer:

Mitä akupunktiolla voi hoitaa

Kuten edellä mainitsin, työni ei ole hoitaa sairautta, vaan ihmistä, jonka keho on joutunut epätasapainoon. Sairaus ei ole olemassa itsestään, erillisenä ihmisestä. Se on tila, joka ilmenee erilaisina oireina ihmisen fyysisessä, psyykkisessä sekä henkisessä olemuksessa. Sairaus ei ole jotain, joka hyökkää kehoa vastaan ja voidaan poistaa lääkärin toimesta.
Jos minulla on päänsärkyä, olen tilassa, jossa päätäni särkee. Kipu on oire, joka ilmenee tietystä syystä. Jos löydämme syyn tähän tilaan, tiedämme mitä tehdä poistaaksemme sen.
Tästä näkökulmasta katsoen, ei ole mitään teoreettista rajoitusta sille, mitä voimme hoitaa akupunktiolla.
Tähän pohjautuen listaan yleisimpiä oireita ja sairauksia joita olen menestyksekkäästi hoitanut klinikallani.

Kipu
Akupunktio on erinomainen hoitomuoto hoidettaessa erilaisia kiputiloja, mm. päänsärky, lihassärky, penikkatauti, nivelsärky, kuukautiskivut, akuutit tai krooniset niska- ja hartiasäryt, fibromyalgia, paineen/kivun tunne rinnassa, pahoinvointi, vatsasäryt sekä reumaattiset kiputilat.

Allergiat
Allergia on immuunijärjestelmän liiallinen reaktio johonkin ulkoiseen tekijään, joka ei oikeasti ole uhka, esimerkiksi siitepöly, kissan sylki tai ruoka-aineallergiat. Syy tähän on yleensä heikkous jossain kehon järjestelmässä. Tästä näkökulmasta katsottuna syy allergisiin oireisiin ei ole siitepölyssä tai kissan karvassa vaan siitä, että kehon puolustusjärjestelmä ylireagoi. Kehon järjestelmää vahvistetaan, jotta se ei enää ylireagoisi. Usein allergiset oireet alkavat stressaavan ja kuormittavan elämäntilanteen tai voimakkaan lääkityksen seurauksena, esim. Antibioottikuurin jälkeen. Olen monesti nähnyt seuraavan tilanteen: Potilas on lapsena sairastanut monia korvatulehduksia, joita on hoidettu antibiooteilla. Hoidon seurauksena korvatulehdus on saatu hoidettua pois, mutta sitä onkin seurannut iho-ongelmia, kuten atooppinen iho. Ihoa on hoidettu kortisonilla. Myöhemmin potilas on saanut astmaattisia oireita, jonka hoidossa on käytetty lisää kortisonia, ja joissain tapauksissa jopa suolisto on voinut tulehtua. Kun lääkkeestä aiheutuneet sivuoireet on saatu hoidettua, voi potilas paljon paremmin ja useissa tapauksissa voi nauttia oireettomasta elämästä.

Autoimmuuni- sairaudet
Tämän tyyppiset sairaudet voidaan nähdä allergisten tilojen kehittyneempänä muotona. Nämä sairaudet ovat allergioita hankalampia, sillä tässä kehon puolustusjärjestelmä ylireagoi niin voimakkaasti, että se itseasiassa hyökkää kehon omaa kudosta vastaan. Tämä on verrattavissa maahan, jonka armeija hyökkää omaa kansaansa vastaan sen sijaan, että puolustaisivat näitä, vaikka se on heidän tehtävänsä.
Autoimmuunisairaudet ovat monimutkaisempia hoitaa ja vaativat pitkäjänteisempää lähestymistapaa hoitoon. Kokemukseni mukaan ne ovat usein sidoksissa voimakkaisiin ja/tai pitkäkestoisiin lääkityksiin. Olen kohdannut tapauksia, missä oireet alkoivat runsaan kortisonin ja/tai antibioottien käytön jälkeen. Toinen yleinen syy oireiden alkamiseen on kokemukseni mukaan ollut henkinen trauma, jonka juuret voivat olla lapsuudessa asti. Useissa tapauksissa oireet alkoivat, kun vanhemmat erosivat tai jokin vastaavanlainen traumaattinen tapahtuma vaikutti lapsen elämään.
Useissa tapauksissa akupunktiohoito auttoi paranemisessa ja potilaalla ei ole enää oireita. Toisissa tapauksissa potilaan tila kohentui huomattavasti. Usein voimakasta lääkitystä voidaan vähentää ja potilaan ei tarvitse kärsiä lääkityksen sivuvaikutuksista.

Lääkityksen tai leikkausten aiheuttamat ongelmat
Oireet runsaan antibiootin tai kortisonin käytön jälkeen: Potilaat kertovat usein ruoansulatuselimistön ongelmista tai uusiutuvista tulehduksellisista ongelmista. Kun poistetaan lääkityksestä aiheutuvia sivuoireita akupunktion avulla, niin oireet yleensä katoavat.

Oireet selkärankaan injektoitavien lääkkeiden jälkeen: Yleinen esimerkki tästä on epiduraalipuudutus, jota käytetään usein synnytyksen yhteydessä. Monet potilaat joita olen hoitanut, ovat kärsineet päänsäryistä, migreenistä tai jopa selkänikamien rappeutumista. Akupunktion avulla voidaan näitä sivuoireita hoitaa ja oireet usein katoavat.

Akupunktiohoito leikkauksen jälkeen
Aina leikkauksen jälkeen Energian virtaus kehossa tukkeutuu. Riippumatta siitä, missä kehon osassa leikkaus on tehty, voi ilmaantua oireita, kuten kipua, turvotusta tai kudoksen rappeutumista. Akupunktion avulla voidaan palauttaa kehon normaali toiminta ja vauhdittaa paranemisprosessia. Usein keisarinleikkauksen jälkeen potilaat saattavat kärsiä päänsäryistä tai migreenistä. Hoidon seurauksena oireet yleensä katoavat.

Tyypillisiä oireita länsimaalaisen lääketieteen näkökulmasta:

Sydän ja verisuonisairaudet
Rytmihäiriöt
Korkea verenpaine

Keuhko –ja keuhkoputken sairaudet
Tulehdukset tukkoisesta nenästä keuhkokuumeeseen. Esimerkiksi:
Flunssa
Influenssa
Rauhastulehdus
Nielurisatulehdus
Keuhkoputken tulehdus
Heinänuha
Astma

Reuma sekä luu- ja liikuntaelinten sairaudet
Tenniskyynärpää
Penikkatauti
Lihasjäykkyys
Niska- ja hartiasäryt
Vääntynyt nilkka
Urheiluvammat
Limapussitulehdus
Fibromyalgia

Autoimmuunisairaudet kuten psoriaattinen niveltulehdus, sidekudos-sairaudet (MCTD), Reumaattinen niveltulehdus

Aivo –ja hermostolliset sairaudet
Lihasten heikkous / surkastuminen
Kallon hermohäiriöt (esim. kasvohermohalvaus, kolmoishermosärky)
Kouristussairaudet (epilepsia)
Nukkumisvaikeudet (unettomuus, yliväsymys)
Päänsäryt (jännityspäänsärky, migreeni)

Ruoansulatusvaivat
Refluksitauti
Pahoinvointi, oksentaminen
Täyteyden tunne
Vatsakatarri
Vatsahaava
Ruoansulatushäiriö (kipua, paineen tunnetta vatsan yläosassa)
Mahahappojen liikatuotanto
Ummetus
Ripuli
Tulehdus suolistossa (Crohnin tauti, haavainen paksusuoli)
Ongelmat runsaan antibioottikuurin johdosta

Gynekologiset vaivat
Gynekologiset vaivat reagoivat hyvin akupunktiohoitoon. Alla on mainittu oireita, joita on hoidettu onnistuneesti:
Epäsäännölliset kuukautiset
Runsas vuoto
PMS-oireet (kipu ennen kuukautisia, turvotusta alavatsassa, alaselän kivut, turvonneet rinnat)
Amenorrhea ( kuukautisten pois jäänti)
Hedelmättömyys

Virtsatie-vaivat
Tulehdus virtsatiessä missä tahansa virtsarakon ja munuaisten välillä. Esim. Virtsatietulehdus, virtsarakon tulehdus.
Virtsan pidätyskyvyn heikkous, virtsan karkailu
Eturauhasvaivat

Iho-onelmat
Erilaiset ihon tulehdukset
Ihottuma
Akne
Autoimmuuniperäiset ihosairaudet, kuten psoriasis. Nämä ovat vaikeammin hoidettavissa ja vaativat usein monia hoitokertoja.

Korva –ja nenävaivat
Välikorvan tulehdus, akuutti ja krooninen
Poskiontelon tulehdus
Tukkoinen nenä
Polyypit

Tunneperäiset ja psykologiset vaivat
Paniikkikohtaus
Masennus
Ahdistus
Paineen tunne rinnassa, paineen tunne ja turvotus vatsan alueella, vaikeus hengittää syvään

Univaikeudet
Unettomuus
Nukahtamisvaikeudet
Herääminen liian aikaisin

Yllämainitut ovat vain muutamia esimerkkejä tapauksista, joita olen hoitanut onnistuneesti klinikallani.

...............

What conditions can be treated with acupuncture?

As stated earlier, my approach is not to treat diseases, but to treat the person who is afflicted by a certain condition. An illness is not an entity that exists by itself, apart from the person that is afflicted. It is a condition that appears as symptoms on different levels of human existence. Physical, mental, emotional. A disease is not something that attacks the body and simply can be taken away by the doctor.
If I have a headache, I am in a state where my head hurts. The pain is a symptom. That symptom appears for a reason. If we can find out what is the cause for this condition we know what to do to remove that cause.
From that perspective there is no theoretical limit to what conditions may be improved or cured by acupuncture treatment.
Keeping that in mind, I will list an overview of common types of complaints, symptoms, conditions, illnesses that have been successfully treated in my clinic.


Pain
Acupuncture is an excellent tool in the treatment of all sorts of pain. For example: headaches, muscle pain, shin splints/penikkatauti,
joint pain, menstrual pain, acute or chronic neck and shoulder tension, fibromyalgia, pressure/pain in the chest, nausea, abdominal pain, rheumatic pain.

Allergies
An allergy is an excessive reaction of the immune system to something external that actually is not a threat. Like for example pollen or cats hair or certain types of food. The underlying cause is usually a weakness in one of the “departments” of the body.
From this perspective the cause for the allergic symptoms is not the pollen or the cats hair but the fact that the immune system overreacts. Treatment consists in strengthening the weakness so that the excessive reaction will stop. Often allergic symptoms begin after stressful times in the patient´s life or after strong medication such as antibiotics.
I have seen many times the following case: The patient suffered repeated ear infections as a child which were treated with antibiotics many times. At some point the ear infections stopped but now there appeared skin diseases such as atopic skin. The skin was then treated with cortisone. Later the patient developed a condition of asthma (more cortisone) and in some cases even inflammation of the intestines.
In cases like this, once the side effects of the medication (AB and cortisone) are removed, the problems get much better and in many cases completely disappear.

Autoimmune diseases
This type pf pathology can be seen as a progression of the condition underlying allergic symptoms. An autoimmune disease is worse than an allergy because now the body´s immune system overreacts so strongly that it actually attacks the body´s own tissue. This is equivalent to the army of a country attacking its own population instead of protecting it, which is its task.
Autoimmune diseases are a more complicated type of pathology and require a longer term approach of treatment. In my experience they are often connected to strong and/or long-term medication. I have often encountered cases where the symptoms started after heavy use of antibiotics or cortisone. Another common pattern is emotional trauma often going back to childhood. In many cases symptoms started when the parents were divorcing or similar traumatic events in the life of the child.
In some cases a cure was achieved by acupuncture treatment and the patient is now free from the condition. In other cases the condition improved. Often strong medication can be drastically reduced and the patient can live without the side effects of the medication.

Problems caused by medication or surgery
Symptoms due to excessive use of antibiotics or cortisone: Often patients complain about digestive problems or recurring inflammatory problems after such treatments. After removing the side effects of the medication via acupuncture, the problems usually disappear.

Symptoms after drugs are injected into the spine: A typical example is Epidural Anesthesia during labour. Many patients I have seen have had problems such as headaches, migraines, and even degeneration of vertebrae after this procedure. Via acupuncture the substance or its side effects can be removed and the symptoms usually disappear.

Acupuncture treatment after surgery: Whenever the body is cut during surgery the flow of Qi is blocked. Depending on where on the body the surgery is performed, symptoms such as pain, swelling, or tissue degeneration can occur. Acupuncture is very useful in reestablishing normal function and speeding up the recovery process. Especially after a Ceasarian section is performed at childbirth, women often suffer from headaches or migraine. These symptoms usually disappear after treatment.

Typical complaints according to western medical classification:

Heart and blood vessel disorders
Abnormal heart rhythms
Tachycardia
High blood pressure

Lung and Airway disorders
Inflammation/infection of the airways from blocked nose to pneumonia. For example:
Common Cold
Influenza
Sinusitis
Adenitis
Tonsillitis
Bronchitis
Hay fever
Asthma

Rheumatic and Orthopedic Disorders (bones, joints, muscles)
Tennis elbow
Shin splints
Muscle tension, stiffness
Stiffness in neck and shoulders
Twisted ankle
Sports injuries
Bursitis
Fibromyalgia
Autoimmune diseases such as Psoriatic Arthritis, Mixed Connective Tissue Disease (MCTD).
Rheumatoid Arthritis

Brain and Nerve Disorders
Muscle weakness / atrophy
Cranial nerve disorders (for example Bell´s Palsy , Trigeminal Neuralgia)
Seizure Disorders (Epilepsy)
Sleep Disorders (Insomnia, Hypersomnia)
Headaches (Tension headache, Migraine)

Digestive Disorders
Acid reflux
Nausea, vomiting
Globus sensation
Gastritis
Stomach ulcers
Dysypepsia (pain, pressure in upper abdomen)
Excessive production of stomach acid
Constipation
Diarrhea
Inflammation of the intestines (Crohn´s, Colitis Ulcerosa)
All sorts of problems after excessive use of antibiotics

Gynecological problems
Gynecological problems respond very well to acupuncture. Below are some conditions that have been treated successfully:
irregular menstruation
excessive bleeding
PMS syndrome (pain before and during menstruation, swelling of lower abdomen, lower back pain, swollen breasts…)
Amenorrhea (no periods)
Inability to get pregnant

Urinary tract disorders
Inflammation/Infection anywhere between the urethra and the kidneys. For Example: Urinary tract infection, Cystitis
Urinary incontinence
Prostate problems

Skin conditions
different forms of Dermatitis
Rashes
Akne
Auto-Immune types of skin diseases like Psoriasis. These are more difficult to cure and will require a long series of treatments.

Ear, nose
Ear infection, chronic and acute
Sinus problems
Blocked nose
Polyps

Emotional/psychological
Panic attacks
Depression
Anxiety
Symptoms such as pressure in the chest, pressure and distention in the solarplexus area/diaphragm, difficulty to breathe deeply etc.

Sleeping disorders
Insomnia
Difficulty to fall asleep
Waking up too early

Please keep in mind that this list is not exhaustive. These are a few examples of cases that have been successfully treated by acupuncture in my clinic.